Waar je het verschil maakt is misschien wel vooral in situaties waarin je zelf een spanning ervaart. Situaties die je liever niet meemaakt. Een teamleider op een school die een gesprek moet voeren met een boze ouder, een teamcoach die in teamsessie veel klagende teamleden treft, een docent die een leerling in de klas heeft die grensoverschrijdend gedrag laat zien. Het zijn een paar voorbeelden van situaties waarin de persoon spanning ervaart.

Spanning

Je voelt die spanning omdat er iets niet zo loopt als je vindt dat het zou moeten lopen. Die spanning voelt als een indicatie dat er iets gebeurt dat niet zou moeten gebeuren. Er komt een probleem voor dat je niet zou moeten hebben. De boze ouder zou er niet moeten zijn, het grensoverschrijdende gedrag van de leerling zou niet moeten voorkomen, de klachten van de teamleden zouden er niet moeten zijn. Je zou niet in de situatie moeten zitten.

Precies juist

Het zou wel eens precies andersom kunnen zijn. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat deze situatie waarin je je bevindt precies het juiste soort situatie voor je is. Omdat die specifieke situatie is, waar jij met je vaardigheden, principes, overtuigingen en intenties het verschil kunt maken. Het is misschien wel juist precies een kern van je werk en misschien wel van je leven.

Het verschil

Teamcoaches kunnen immers juist het verschil maken wanneer er veel moedeloosheid en klachten zijn in een team. Scholen zijn immers bij uitstek de aangewezen plek waar jonge mensen kunnen socialiseren tot waardevolle leden van de samenleving. Het is het werk van de teamleider om het gesprek met de boze ouder zo te voeren dat het vertrouwen in de school hersteld wordt en ieder dingen kan gaan doen om te zorgen dat het beter verder gaat met het kind.

Waar je het verschil maakt

Het meest waardevolle werk en het meest belangrijke werk doen we wanneer we in problematische situaties niet wegrennen maar blijven staan voor onze overtuigingen en principes en gaan investeren. Investeren in het boeken van progressie in de situatie. Investeren in de relatie met degenen met wie we in de problematische situatie zitten. Geduldig investeren in het opbrengen van begrip en het vasthouden aan onze eigen doelen. De spanning is geen teken dat er een probleem is dat er niet zou moeten zijn. De spanning is een signaal dat er een beroep gedaan wordt op waar je voor bent, omdat jij degene bent die precies daar het verschil kan maken.