Checklist progressiecultuur. Medewerkers en leidinggevenden die progressiegericht werken beginnen daar vaak individueel mee. Ze brengen dan een focus aan op hun bereikte en verder te bereiken progressie door geregeld daarop te reflecteren, bijvoorbeeld. Ze werken aan hun progressiegerichte gespreksvaardigheden en aan hun groeimindset. En ze ontdekken dat het grote voordelen heeft wanneer er in hun omgeving anderen zijn die ook progressiegericht willen werken.

Congruentie

Niet alleen helpt dat om samen te leren, maar het komt ook de congruentie in de benadering van medewerkers, collega’s, klanten, studenten en toeleveranciers ten goede. Het voordeel op team- en organisatieniveau wordt nog sterker wanneer de progressiegerichte aanpak systeembreed wordt benut. In de onderstaande checklist staan kenmerken van een progressiecultuur.

 

Trainingen
Progressiegericht Werken

 

Checklist progressiecultuur

De onderstaande checklist bevat een overzicht van kenmerken van een progressiecultuur in de organisatie. Je kunt deze checklist gebruiken om in het MT of in een team in gesprek te komen over de progressiecultuur. Ook kom je aan de hand van de checklist gezamenlijk op ideeën hoe jullie verdere progressie kunnen boeken in het ontwikkelen van een progressiecultuur. Vul de checklist eerst individueel in en bespreek daarna aan de hand van vraag 2 en 3 jullie reflecties.