Skip to content

Verandering of Verbetering?

Oplossingsgericht/progressiegericht werken gaat om verbetering he, maar moet het nou echt zo positief? Kan het niet gewoon gaan om verandering in plaats van verbetering?

Een vraag die me de afgelopen week meerdere malen werd gesteld.

Mijn antwoord is dit:

Wat je zelf kiest kan niemand voor je bepalen. Als "verandering" je voorkeur heeft boven "verbetering" dan ben je vrij om nee te zeggen tegen de term "verbetering".

Doelbewust veranderen gaat volgens mij om verbetering. Verandering is geen positief woord in zichzelf. Verandering kan ook een verslechtering zijn. Als iemand zegt dat hij iets wil veranderen, dan bedoelt die persoon m.i. niet dat hij graag wil dat het slechter wordt. Impliciet of expliciet heeft degene die wil veranderen een betere situatie voor ogen. Ik heb nog nooit gehoord van de situatie dat een cliënt tegen zijn coach zegt:”deze coaching zou nuttig zijn als mijn situatie er slechter op zou worden”. Anders is niet altijd beter. Veranderen is een term die vaak niet precies genoeg is voor wat iemand ermee bedoelt. Vaak wordt verbetering beoogd.

Natuurlijk staat het iedereen vrij om te kiezen voor verslechtering of de status quo. Niet iedereen hoeft altijd te verbeteren. Maar als je een probleem hebt waar je last van hebt, of als je een doel hebt dat je wilt bereiken, dan zou ik ervoor pleiten dat je een verandering zoekt die een verbetering is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *