Tegenslag benutten, voordeel uit nadeel is de titel van het nieuwste boek van Coert Visser. Dit boekje biedt een troostend en hoopgevend perspectief op kleine en grote tegenslag. Juist in deze Corona-tijd is dit een heerlijk boekje om in een adem uit te lezen en er geregeld nog eens bij te pakken. Het boekje helpt je namelijk om jezelf te coachen.

Geen Tjakka!

Het boek geeft je gelukkig geen ‘tjakka’ -boodschap. Het probeert je niet te overtuigen dat de tegenslag eigenlijk helemaal geen tegenslag is. Het probeert je niet te vertellen dat je eigenlijk heel blij moet zijn met de huidige omstandigheden, en met tegenslagen. In plaats daarvan wordt volmondig erkend dat tegenslagen heel moeilijk en naar (kunnen) zijn.

Voordelen

Maar het boekje is ook geen klaagzang, over hoe moeilijk het allemaal is en hoe zwaar we het allemaal hebben. In plaats daarvan helpt het de lezer op een subtiele manier om zijn denken om te buigen. Zodat de schadelijke kanten van tegenslag beperkt blijven. En er wellicht zelfs voordelen te halen zijn.

Onderbouwd

Het mooie van de boodschappen in dit boekje is dat ze gebaseerd zijn op psychologische wetenschap. Zonder vakjargon en op een hele praktische manier doe je kennis op over hoe je zelf tegenslag in je leven kunt benutten.

Leest als een trein

Naast de zeer sterke inhoud leest het boekje ook nog eens als een trein. Je wordt in 100 pagina’s meegenomen in een wereld van realistische hoop. En na afloop kun je direct zelf dingetjes doen die je eigen wereld ook realistischer en hoopvoller maken. Zo haal je met dit boekje voordeel uit nadeel.