Plezier in progressie, dat heb ik de afgelopen weken sinds we onze eigen plek in Houten hebben. Tijdens de gedeeltelijke lock down gaven wij onze trainingen online en hoewel dat prima ging en zelfs ook wat voordelen had is het ontzettend fijn om weer face to face met groepen aan de slag te zijn.

Ruimtelijk

We hebben grote ruimtes tot onze beschikking waar iedereen makkelijk anderhalve meter afstand kan houden. Daarnaast wandelen de deelnemers vaak in de omgeving of pakken ze een stoel en gaan ze buiten oefeningen doen.

Tegenslag benutten

Coerts nieuwste boekje heet Tegenslag Benutten en ik ervaar deze stap naar onze eigen plek echt als zodanig. Het was een flinke tegenslag om een groot deel van ons werk zolang niet te kunnen doen, maar vanuit die tegenslag hebben we nu nieuwe mogelijkheden gekregen.

Kleine groepjes

Zo is het nu veel makkelijker voor ons om in kleine groepjes, of zelfs individueel, aan de slag te gaan met cliënten en deelnemers. We hebben de ruimtes immers voortdurend tot onze beschikking, dus dagdeelsessies en zelfs sessies van een paar uur zijn zo gepland.

Flexibiliteit

De flexibiliteit die we daarmee hebben gekregen bevalt heel goed. Deze komende week zitten we vier dagen in Houten, in grotere en kleinere samenstellingen. Incompany in een groep van 10 personen, de opfristraining in een groep van 11, een individuele oefensessie en de eerste dag van de training progressiegericht coachen in een groep van 9 personen, zo ziet de komende week eruit.

Plezier in progressie

Het heen en weer pendelen tussen het geven van trainingen in progressiegericht werken, bestuderen van wetenschappelijk psychologisch onderzoek en het schrijven van boeken en artikelen is voor mij betekenisvol werk. Maar de periode waarin een deel van dat werk niet kon, face to face trainingen geven, heeft me des te meer doen beseffen hoeveel plezier ik daaraan beleef. Het voelt als progressie om weer te kunnen doen wat we deden. Plezier in progressie.

Trainingen progressiegericht werken