Najaarstrainingen progressiegericht werken beginnen eind augustus weer op onze trainingslocatie in Houten. Er zijn trainingen in leidinggeven, coachen, trainen, vervolgtraining, incompany dagdeelsessies en individuele coaching en trainingsmogelijkheden.

Training progressiegericht leidinggeven

De training progressiegericht leidinggeven is bedoeld voor iedereen die wel eens in een leidinggevende rol zit. Leidinggevenden, projectleiders maar ook HR-adviseurs en interim managers nemen deel aan deze training van vier dagen. Wat wij vaak horen is dat de training deelnemers oplevert dat hun lastige gesprekken en teambijeenkomsten veel beter verlopen; betere resultaten in een prettiger sfeer.

Training progressiegericht coachen

Aan de training progressiegericht coachen doen coaches, arbeidskundigen, adviseurs, docenten, procesbegeleiders, loopbaanbegeleiders en studentbegeleiders mee. De training duurt zes dagen en is bedoeld voor deelnemers die de progressiegerichte aanpak grondig in de vingers willen leren krijgen. Dat doen we onder andere via de leervorm van contrasterend leren en deliberate practice. Wat deelnemers vaak zeggen is dat de progressiegerichte principes en interventies niet alleen hun professionele gesprekken veel soepeler laten verlopen, maar ook dat deelnemers persoonlijk progressie boeken.

Training progressiegericht trainen

De training progressiegericht trainen is een training waar wij ook erg veel voldoening uit halen. Er zijn steeds meer organisaties die de progressiegerichte aanpak als uitgangspunt voor hun beleid benutten (onderwijsinstellingen, adviesbureaus, zorginstellingen, om maar een paar voorbeelden van sectoren te noemen). Onze insteek is om organisaties zo snel als mogelijk onafhankelijk van ons als externen de progressiegerichte aanpak systeembreed te kunnen laten benutten. Interne experts progressiegericht werken spelen daarbij een cruciale rol. Aan onze training progressiegericht trainen doen deelnemers mee die een dergelijke rol in hun organisatie op zich willen gaan nemen.

Vervolgtraining progressiegericht coachen

De vervolgtraining progressiegericht coachen is bedoeld voor deelnemers die de training progressiegericht coachen bij ons al hebben gevolgd. Iedereen die de progressiegerichte principes en interventies toepast weet dat blijven oefenen en blijven opfrissen nodig is om je progressiegerichte vaardigheden op niveau te houden en progressie te blijven boeken. Daarnaast leert de wetenschappelijke psychologie ons steeds weer nieuwe interessante dingen over mindset, motivatie en psychologische principes die een rol spelen in vrijwel alle interacties tussen mensen.

Online incompany sessies

Waar we ook steeds veel zin in hebben zijn de incompany dagdeelsessies over progressiegerichte thema’s. Deze komende week geven we weer een dergelijke sessie, over positief nee zeggen, aan een groep van 50 deelnemers. Kleine groepjes zijn trouwens op een andere manier ook weer erg leuk om mee te werken. De online dagdelen zijn een mooie manier om even ondergedompeld te worden in een progressiegericht onderwerp en met praktische tools direct weer in je eigen werk aan de slag te kunnen.

Individuele coachings- en trainingssessies

Lastige eigen gesprekssituaties en werksituaties bespreken en weer weten hoe je ermee verder wilt gaan, dat is wat we doen in individuele coachings- en trainingssessies. Even sparren met iemand buiten je organisatie blijkt een zeer effectieve manier te zijn om progressie te boeken ten aanzien van wat je lastig vindt.

Najaarstrainingen progressiegericht werken

Alle najaarstrainingen progressiegericht werken worden gegeven door onszelf, Coert Visser en Gwenda Schlundt Bodien, en zijn hier te vinden: trainingen progressiegericht werken