Leren en Presteren, hoe word je beter? Dat is de titel van het interessante nieuwe boek van Coert Visser.

Leren & Presteren

In het boek werkt hij het onderscheid tussen de leerzone en de presteerzone uit, op zo’n manier dat de lezer hiermee onmiddellijk in zijn eigen (werk-)leven aan de slag kan. Handige praktische opdrachten in elk hoofdstuk helpen je een vertaling te maken van de wetenschappelijke kennis naar je eigen praktijk.

Voor iedereen die beter wil leren

In de diverse hoofdstukken krijg je een leidraad om beter te gaan leren. Wetenschappelijke inzichten ten aanzien de meest effectieve manier van oefenen en ten aanzien van effectieve studiestrategieën worden gedegen beschreven en eenvoudig toepasbaar met behulp van dit boek. Zo kom je op ideeen hoe je door prestatieplafonds kunt heen breken.

Voor iedereen die beter wil presteren

Naast handvatten om beter te kunnen gaan leren, reikt dit boek je ook handvatten aan om beter te kunnen gaan presteren. Beknopt en to the point komen de  zelfdeterminatietheorie en de groeimindsettheorie aan bod. Beter leren denken, jezelf niet overschatten en progressiecontexten creëren zijn drie hoofdstukken waarmee je beter zult kunnen gaan presteren.

Mooi

Het boek is mooi. Zowel qua inhoud als qua vormgeving. Levendige en aansprekende plaatjes waar je met plezier een tijdje naar kijkt, gecombineerd met een sterke inhoud. Er zijn weinig (Nederlandse) boeken die gedegen wetenschap op een dergelijke toegankelijke leesbare manier ter beschikking stellen.
Coert en ik werken al lange tijd samen. Onze boeken schrijven we altijd onafhankelijk van elkaar, dat maakt het extra interessant en verrassend. Dit meest recente boek van Coert kwam in september uit, maar ik heb het nu pas gelezen, omdat ik zelf nog volop bezig was met schrijven van een boek.
Leren en presteren, is een boek voor iedereen die wel eens iets moet of wil leren en die graag goede prestaties bereikt. Voor iedereen dus.