Skip to content

We zijn allemaal mensen

Hoewel een progressiegerichte mindset beter werkt dan een probleemgerichte mindset, heeft natuurlijk niet iedereen altijd alle overtuigingen paraat. Soms kan het zo tegen zitten dat je even denkt dat er helemaal geen progressie mogelijk is. Dat is normaal, we zijn allemaal mensen. Hoe meer je weet over de achtergronden van de overtuigingen, en hoe meer je persoonlijk hebt ervaren dat de overtuigingen kloppen, hoe makkelijker het wordt om ook door dat soort donkere momenten heen te komen en weer terug te veren. Dit zijn de tien overtuigingen die ten grondslag liggen aan de progressiegerichte mindset nog eens samengevat:

Overtuiging 1. Ik ben een gezond mens dat, net zoals anderen, soms kampt met flinke problemen

Overtuiging 2. Ik ben in principe zelfredzaam

Overtuiging 3. Ik focus me liever op beter worden dan op goed zijn

Overtuiging 4. Ongeacht waar ik nu sta, ik kan altijd beter worden

Overtuiging 5. Om verbetering te kunnen bereiken moet ik mij inspannen

Overtuiging 6. Ik focus liever op wat werkt dan op het vinden van een label voor mijn probleem

Overtuiging 7. Ik kan zelf doelen bepalen die goed voor me zijn

Overtuiging 8. Oplossingen die ik zelf bedenk werken waarschijnlijk inhoudelijk het beste voor me

Overtuiging 9. Doelen en oplossingen die ik zelf heb gekozen werken motiveren me waarschijnlijk om door te zetten, ook als het even tegen zit

Overtuiging 10. Als ik mijn eigen positieve gedrag visualiseer dan ben ik al gestart met de verandering

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *