Skip to content

Hoe verweer je je tegen probleeminductie?

Die vraag stelde iemand me naar aanleiding van deze post. Ik noem hem Rolf. Hij had een mailtje gekregen van zijn leidinggevende. De leidinggevende schreef daarin het volgende ongeveer:

“ Rolf, ik zie je bijna niet omdat we het allebei zo druk hebben, maar toen ik je vorige week over de gang zag lopen voelde ik opeens dat jij heel erg gestrest bent. Je nieuwe functie vraagt veel van je en ik wil niet dat je uit gaat vallen, dus ik wil graag dat je een afspraak maakt met Krijn (de huiscoach). Ik wil niet dat je ongelukkig bent”.

Rolf was verbijsterd. Hij had het inderdaad heel druk, maar het liep prima in zijn werk en hij had er juist plezier in. Rolf vroeg me eens mee te denken met het formuleren van een progressiegericht antwoord.

Stel dat Rolf die vraag aan jou had gesteld. En stel dat jij Rolf wilt helpen met een progressiegerichte tekst. Hoe ziet jouw emailtje aan Rolf’s leidinggevende er dan uit?

In een komende NOAM nieuwsbrief neem ik binnenkort een voorbeeld op.

3 thoughts on “Hoe verweer je je tegen probleeminductie?

 1. Maudlin Ernst

  " Dank je voor je zorg. Gelukkig kan ik je alvast vertellen dat het goed met me gaat. Ik vind het fijn om je persoonlijk hierover te spreken zodat ik je kan vertellen hoe ik in mijn werk nu sta. Om mij beter te leren kennen wil ik met je delen welke stresssignalen ik van mijzelf weet en wat bij mij werkt als ik stress heb. Ik heb alvast een afspraak gemaakt voor deze week, vriendelijke groet Rolf "

  Reply
 2. Judith Streppel

  Beste krijn,

  Het is prettig om te merken dat je me hard ziet werken. Het klopt dat het momenteel erg druk is, maar deze drukte geeft me ook energie en een goed gevoel. Het lijkt me toch zeker goed om deze zaken eens met je door te nemen. Sparren en brainen over de lopende zaken lijkt me zinvol. Volgende week dinsdag om 10.00, schikt het je dan om af te spreken.

  Vriendelijke groet, Rolf

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *