Hieronder staan nog wat aanvullende suggesties:

  1. Lees Progressiegericht nee zeggen: verzoek, belang, alternatief
  2. Lees Hoe progressiegerichte intervisie de wijsheid in een team kan stimuleren
  3. Lees enkele artikeltjes over organisatieverandering: 8 uitgangspuntenhet draaiknoppenmodelTRGP
  4. Hier vind je de intervisie aanpak met aanvullende vragen:

Presentatie:

Progressiegericht Nee zeggen

Hieronder vind je opnieuw zes suggesties. Zou je er weer drie willen kiezen om te doen ter voorbereiding op de laatste trainingsdag?

  1. Lees Het leren-en-presteren-model
  2. Lees Schema van de logische-consequentie-aanpak
  3. Lees Dominant gedrag van leiders vermindert de hulpbereidheid van medewerkers en Hoe kunnen leidinggevenden intercollegiale hulp bevorderen?
  4. Bekijk deze animatie over positief nee zeggen 
  5. Lees in het boek Progressiegesprekken hoofdstuk 8 over een alternatief voor beoordelingsgesprekken
  6. Bereid een gesprek dat je uitdagend vindt voor aan de hand van dit artikeltje

Filmpjes/presentaties:

Teresa Amabile over innerlijke werkbeleving

Eduardo Briceño over de leerzone en de presteerzone

Progressiechecklist

Hier zijn zes nieuwe suggesties. Zou je er weer drie willen kiezen die je aanspreken om te doen?

  1. Lees De CPW 7-stappenaanpak en 3 progressiegerichte pijlers
  2. Lees Meerwaarde van het samen bespreken van progressie
  3. Lees De eerdere-successenvraagZoek het eerdere succes daar waar het probleem zich bevindt en De keldermetafoor: eerdere successen vinden in de kelder van ons brein
  4. Verdiep je in vier progressiegerichte rollen door naar deze podcast te luisteren of naar deze animatie te kijken of in het boek Progressiegesprekken hoofdstuk 7 te lezen
  5. Verdiep je in progressiegericht helpen door te luisteren naar deze podcast en maak vervolgens een (wandel)afspraak met iemand anders die ook deze training volgt. Voer tijdens die afspraak een progressiegericht help-gesprek aan de hand van de De CPW zeven stappen aanpak 
  6. Luister naar deze podcast en lees dit artikel over bereikte toekomstige progressie en benut de toekomstprojectievraag door een brief uit de toekomst te schrijven. In die brief ga je ervan uit dat het bijvoorbeeld drie maanden later is en je tevreden bent over de progressie die je hebt geboekt ten aanzien van een bepaalde activiteit (of meer algemeen: ten aanzien van je werk of je leven als geheel). Beschrijf in die brief waaraan je merkt dat je die progressie hebt geboekt, waaraan anderen kunnen merken dat je die progressie hebt geboekt, hoe je het voor elkaar hebt gekregen en hoe je effectief bent omgegaan met tegenslagen. Beschrijf dit zo levendig mogelijk.

Filmpje/presentatie:

Teresa Amabile over innerlijke werkbeleving

Buddy’s: de bedoeling van de buddy’s is om elkaar te ondersteunen bij het toepassen van wat elk van jullie wil toepassen tussen de trainingsdagen door. Je kunt daartoe bijvoorbeeld (beeld)bellen, wandelen, emailen, fysiek afspreken en tijdens jullie afspraak elkaar helpen met het voorbereiden van gesprekken, reflecteren op situaties en oefenen met progressiegerichte gesprekstechnieken.

Hieronder vinden jullie zes suggesties die aansluiten bij de eerste trainingsdag. Zou je er drie willen kiezen ter voorbereiding op dag 2?

  1.  Lees meer over de cirkeltechniek: hierhier of hier.
  2. Lees 6 principes van progressiegericht sturen en bekijk Progressiegericht sturen in vogelvlucht (video)
  3. Bekijk de inhoudsopgave van het Handboek Progressiegericht Coachen en kies een paar onderwerpen die je nieuwsgierig maken en lees wat er staat over die onderwerpen.
  4. Lees in het boek Progressiegesprekken hoofdstuk 2, 3 en 4 over motivatie en psychologische basisbehoeften. Maak na afloop een paar aantekeningen van wat je met name interessant en bruikbaar vindt in wat je hebt gelezen. 
  5. Verdiep je in progressiegericht sturen door deze animatie te bekijken, naar deze podcast te luisteren en dit artikel te lezen. Probeer daarna een paar stuurvragen te formuleren voor vaak voorkomende situaties in jouw werk waarin sturen aan de orde is.
  6. Lees een paar van de bijdragen die je ziet wanneer je op deze link klikt en bedenk een manier om je eigen progressie te monitoren de komende weken

Bekijk deze video van Ed Deci over autonomie-ondersteuning. Vervolgens kun je deze samenvatting bekijken.

·        Eduardo Briceno over de groeimindset

·        Sturen

 

Beste deelnemers aan de training progressiegericht leidinggeven,

Wij (Gwenda Schlundt Bodien en Coert Visser) verheugen ons erop jullie binnenkort te ontmoeten voor de eerste dag van de training progressiegericht leidinggeven.

Deze internetpagina

Deze internetpagina is alleen bedoeld voor jullie groep en dient ter ondersteuning bij de training. Op deze pagina komen artikelen, podcasts, filmpjes en suggesties te staan.

Wat kun je lezen?

Ben je nog niet zo bekend met progressiegericht werken? Dan is onze suggestie om even te grasduinen op de volgende twee websites en enkele artikelen die je met name aanspreken te lezen.

Wat kun je doen ter voorbereiding?

Als je je wilt voorbereiden op de eerste dag dan vind je hieronder twee suggesties. Zou je er eentje uit willen kiezen en die willen doen?

  1. Voer op onze twee sites in het zoekvenster een zoekterm in (sturen, motivatie, progressie, groeimindset) en lees op elke site 1 artikel dat je interessant lijkt. Neem die artikelen mee op dag 1. De sites kun je hier vinden: Coert’s site en Gwenda’s site
  2. Let de komende week aan het einde van elke dag op welke (kleine) progressie je die dag hebt geboekt ten aanzien van iets dat belangrijk voor je is. Maak een notitie van die (kleine) progressie en neem je aantekeningen mee op de eerste dag.

Centrum Progressiegericht Werken