Hieronder zes nieuwe suggesties die aansluiten bij de trainingssessie op 7 december:

 1. Lees 4 manieren om de cirkeltechniek te gebruiken
 2. Bekijk deze animatie over de nuttigheidsvraag
 3. Luister naar deze podcast over het monitoren van progressie
 4. Probeer de cirkeltechniek uit in een individueel gesprek dat je binnenkort voert. Hier kun je de cirkeltechniek downloaden: De Cirkeltechniek
 5. Bekijk het kantelmodel. Reflecteer na afloop op wat de kern is van dat model.
 6. Bekijk de animatie over de optimismevraag. Stel jezelf na afloop de optimismevraag.

Hier is een aanpak voor progressiegerichte lesbezoeken

Hieronder vinden jullie zes nieuwe suggesties die aansluiten bij de eerste trainingssessie. Zou je er drie willen kiezen om te doen ter voorbereiding op de tweede sessie?

 1. lees in de boeken die je hebt iets over progressiegericht sturen en over motivatie.
 2. luister naar deze podcast over progressiegericht sturen en hoe formuleer je de rationale?
 3. lees het artikeltje schaffen we cijfers beter af?
 4. lees over hoe docenten de progressiegerichte aanpak gebruiken in de klas
 5. zoek iemand op die ook deze training volgt en maak met die persoon een wandeling van 20 minuten. Vertel elkaar tijdens die wandeling welke (kleine) progressie je beiden hebt bereikt in iets dat belangrijk voor je is. Luister voorafgaand aan je wandeling naar deze podcast
 6. Let de komende periode op dat je aansluit bij het perspectief van je gesprekspartner. Lees dit artikel daarover of luister naar deze podcast daarover 
 

Beste allemaal,

Op 15 september starten we met de training progressiegericht werken. Mijn naam is Gwenda Schlundt Bodien en ik verzorg die training voor jullie.

Deze internetpagina

Deze internetpagina is alleen bedoeld voor jullie groep en dient ter ondersteuning bij de training. Op deze pagina komen artikelen, podcasts, filmpjes en suggesties te staan.

Sessies

Er zijn drie trainingssessies. De eerste is op 15 september van 13.00-16.00 uur. De overige twee trainingssessies zijn op 7 december en 14 december van 13.00-16.00 uur.

Boeken/product

Bij de training maken we gebruik van boeken. Je mag kiezen welke twee boeken/producten je graag zou willen ontvangen. In deze shop kun je zien welke boeken/producten er zijn. Als je je keuze hebt gemaakt, wil dat dan aan me doorgeven via de mail (dus niet afrekenen in de shop!).

Wat kun je doen ter voorbereiding?

Als je je wilt voorbereiden op de eerste sessie dan vind je hieronder drie suggesties. Zou je er eentje uit willen kiezen en die willen doen?

 1. Let de komende week aan het einde van elke dag op welke (kleine) progressie je die dag hebt geboekt ten aanzien van iets dat belangrijk voor je is. Maak een notitie van die (kleine) progressie en lees je aantekeningen vlak voor de eerste sessie nog eens door.
 2. Lees 1 van de artikelen die er verschijnen als je op deze link klikt
 3. Bekijk deze animatie

Centrum Progressiegericht Werken

 • Nog geen lid van de gratis, inhoudelijke CPW Nieuwsbrief? Dat kan hier.