Hieronder vinden jullie zes suggesties die aansluiten bij de eerste trainingssessie en bedoeld zijn ter voorbereiding op de tweede sessie. Zou je er drie willen kiezen die je aanspreken?

  1. Lees iets over enkele progressiegerichte begrippen zoals de negativiteitsbiaseerst aansluiten dan doorschakelen, het reciprociteitsprincipede groeimindset, het progressieprincipe, de psychologische basisbehoeften en technieken zoals startoefeningetjes, de cirkeltechniekprogressiegericht sturendeliberate practice, en het 7-stappenmodel.
  2. Luister naar deze podcasts over de groeimindset: drie groeimindset interventies en je eigen groeimindset ontwikkelen en naar de podcast complimenteren
  3. Lees 6 principes van progressiegericht sturen
  4. Luister naar de podcast progressiegericht sturen en naar de podcast hoe formuleer je de rationale 
  5. Bekijk de lijst 33 Progressiegerichte technieken. Pik uit deze lijst 2 of 3 dingen die je nieuwsgierig maken en lees daar meer over. Bedenk vervolgens hoe je wilt benutten wat je hebt gelezen. 
  6. Hou een progressiedagboek bij, en benut daarbij de informatie die je hier kunt vinden: 50 Progressievragen

Filmpjes:

Beste allemaal,

Op 24 februari start de training progressiegericht coachen waarvoor je je hebt aangemeld. De training start om 9.00 uur en eindigt om 12 uur.

Deze internetpagina

Deze internetpagina is alleen bedoeld voor jullie groep en dient ter ondersteuning bij de training. Op deze pagina komen artikelen, podcasts, filmpjes en suggesties te staan.

Wat kun je lezen?

Ben je nog niet zo bekend met progressiegericht werken? Dan is onze suggestie om even te grasduinen op de volgende twee websites en enkele artikelen die je met name aanspreken te lezen.

Wat kun je doen ter voorbereiding?

Als je je wilt voorbereiden op de eerste sessie dan vind je hieronder drie suggesties. Zou je er eentje uit willen kiezen en die willen doen?

  1. Voer op onze twee sites in het zoekvenster een zoekterm in (sturen, motivatie, progressie, groeimindset) en lees op elke site 1 artikel dat je interessant lijkt. Neem die artikelen mee naar de eerste sessie. De sites kun je hier vinden: Coert’s site en Gwenda’s site
  2. Bij Rob kun je boeken vinden over progressiegericht werken. Bekijk er eens een paar en loop eens door de inhoudsopgaves heen. Kies een of twee stukjes die je nieuwsgierig maken en lees die.
  3. Let de komende week aan het einde van elke dag op welke (kleine) progressie je die dag hebt geboekt ten aanzien van iets dat belangrijk voor je is. Maak een notitie van die (kleine) progressie en neem je aantekeningen mee op de eerste sessie.

Centrum Progressiegericht Werken