Hieronder vinden jullie zes suggesties die aansluiten bij de kennismakingsworkshop op 4 juli. Zou je drie suggesties willen kiezen die je aanspreken om te doen, ter voorbereiding op de volgende sessie op 12 september?

 1. N.a.v. het startoefeningetje: lees sheets over betekenisvolle progressie
 2. Luister naar deze podcast over progressiegericht sturen
 3. Lees 6 principes van progressiegericht sturen en bekijk Progressiegericht sturen in vogelvlucht (video
 4. Lees dit artikel over het monitoren van progressie of luister naar deze podcast over het monitoren van progressie
 5. Lees iets over enkele progressiegerichte begrippen zoals de negativiteitsbiaseerst aansluiten dan doorschakelen, het reciprociteitsprincipede groeimindset, het progressieprincipe, de psychologische basisbehoeften en het motivatiecontinuüm en technieken zoals startoefeningetjes, de cirkeltechniekprogressiegericht sturendeliberate practice, en het 7-stappenmodel.
 6. Leg even contact met iemand die ook deze training volgt en bereid met die persoon een progressiegericht stuurgesprek voor dat je binnenkort wilt gaan voeren. Benut dit voorbereidingsformuliertje om tot progressiegerichte formuleringen te komen.

Animatie motivatie en sturen

Sturen

Beste deelnemers,

Wij (Gwenda Schlundt Bodien en Coert Visser) verheugen ons erop jullie binnenkort te ontmoeten voor de kennismakingsworkshop progressiegerichte gesprekken voor leidinggevenden. Deze sessie vindt plaats op 4 juli van 14.00-17.00 uur in de Aristozalen te Eindhoven.

Deze internetpagina

Deze internetpagina is alleen bedoeld voor jullie groep en dient ter ondersteuning bij de training. Op deze pagina komen artikelen, podcasts, filmpjes en suggesties te staan.

Data

De training bestaat uit zes sessies op de volgende data:

 • 4 juli 14.00-17.00 Fysiek in Aristo
 • 12 sept 14.00-17.00 Fysiek in Aristo
 • 4 oktober 14.00-17.00 Online via zoom
 • 15 nov 9.00-12.00 Online via zoom
 • 13 dec 14.00-17.00 Fysiek in Aristo
 • 7 mrt 2023 9.00-12.00 Fysiek in Aristo

Boek

Je krijgt het binnenkort te verschijnen Handboek Progressiegericht Leidinggeven op 12 september van ons uitgereikt.

Wat kun je lezen?

Ben je nog niet zo bekend met progressiegericht werken? Dan kun je even grasduinen op de volgende twee websites en enkele artikelen die je met name aanspreken lezen.

Wat kun je doen ter voorbereiding?

Als je je wilt voorbereiden op de eerste sessie dan vind je hieronder twee suggesties. Zou je er eentje uit willen kiezen en die willen doen?

 1. Voer op onze twee sites in het zoekvenster een zoekterm in (sturen, motivatie, progressie, groeimindset) en lees op elke site 1 artikel dat je interessant lijkt. De sites kun je hier vinden: Coert’s site en Gwenda’s site
 2. Let de komende weken aan het einde van elke dag op welke (kleine) progressie je die dag hebt geboekt ten aanzien van iets dat belangrijk voor je is. Maak een notitie van die (kleine) progressie.

Centrum Progressiegericht Werken