Hieronder vinden jullie zes suggesties die aansluiten bij de workshop positief nee zeggen op 25 november:

  1. Bekijk deze animatie over progressiegericht sturen en luister naar deze podcast over progressiegericht sturen
  2. Bekijk deze animatie over positief nee zeggen en luister naar deze podcast over onder andere positief nee zeggen
  3. Bekijk de inhoudsopgave van het boekje 100 Progressiegerichte Interventies en kies een onderwerp dat relevant voor je is. Lees de pagina’s die dat onderwerp behandelen en bedenk na afloop wat er bruikbaar voor je is in je gesprekken de komende tijd.
  4. Bekijk de lijst 33 Progressiegerichte technieken. Pik uit deze lijst 2 of 3 dingen die je nieuwsgierig maken en lees daar meer over. Bedenk vervolgens hoe je wilt benutten wat je hebt gelezen. 
  5. N.a.v. ‘nee’-zeggen: Progressiegericht nee zeggen: verzoek, belang, alternatief
  6. Lees iets over enkele progressiegerichte begrippen zoals de negativiteitsbiaseerst aansluiten dan doorschakelen, het reciprociteitsprincipede groeimindset, het progressieprincipe, de psychologische basisbehoeften en het motivatiecontinuüm en technieken zoals startoefeningetjes, de cirkeltechniekprogressiegericht sturendeliberate practice, en het 7-stappenmodel.

Presentatie: Progressiegericht Nee zeggen

Beste deelnemers,

Op 25 november neem je deel aan de workshop Positief Nee Zeggen . Wij zijn Gwenda Schlundt Bodien en Coert Visser en we verzorgen die workshop voor jullie. De workshop start om 9 uur en eindigt om 12 uur.

Deze internetpagina

Deze internetpagina is alleen bedoeld voor jullie groep en dient ter ondersteuning bij de workshop. Op deze pagina komen artikelen, podcasts, filmpjes en suggesties te staan.

Twee boekjes

Bij de training krijg je twee boekjes. Zou je het adres waarop je die wilt ontvangen even aan ons willen doorgeven? Dat kan per mail aan Centrum Progressiegericht Werken

Wat kun je lezen?

Wil je vast wat inlezen over progressiegericht werken dan suggereren we je even te grasduinen op de volgende twee websites en enkele artikelen die je met name aanspreken te lezen.

Wat kun je doen ter voorbereiding?

Als je je wilt voorbereiden op de sessie dan vind je hieronder twee suggesties. Zou je er eentje uit willen kiezen en die willen doen?

  1. Let de komende weken eens op wat er (redelijk) goed loopt in hoe je omgaat met verzoekjes waar je nee op wil zeggen. Maak een paar aantekeningen van die dingen.
  2. Let de komende weken eens op situaties waarin je merkt dat je gesprekspartner tevreden is over de interactie met jou. Maak een paar aantekeningen van wat er goed werkt in die situaties en waaraan je kunt merken dat je gesprekspartner tevreden is.

Centrum Progressiegericht Werken