Hoe kun je als docent de progressiegerichte principes praktisch toepassen in je werk? Hoe zorg je voor een lesopzet en -uitvoering waarin een groeimindset wordt gestimuleerd en hoe creëer je condities waarin leerlingen autonoom gemotiveerd raken voor de les? Hoe bereid je je les progressiegericht voor? Hoe voer je je les progressiegericht uit? Hoe reflecteer je progressiegericht op je lessen, op klassen, op individuele leerlingen en met collega-docenten?
Om praktisch aan de slag te kunnen met progressiegericht lesgeven, ben ik momenteel een werkboek aan het ontwikkelen. Aan de hand van wat werkboek kunnen docenten stapsgewijs aan de slag met progressiegericht lesgeven. In deze ontwikkelfase van het werkboek, zou ik het leerzaam vinden om feedback te krijgen vanuit de praktijk. Ik stel het concept werkboek daarom graag ter beschikking van een paar docenten die het graag eens willen uitproberen en me feedback willen geven.
Vind jij het interessant om het werkboek progressiegericht lesgeven uit te proberen? Mail dan naar gwendaschlundtbodien@kpnmail.nl dan overleggen we even.