Skip to content

Blog

In dit artikel vatte ik samen dat Brown drie concepten ter discussie wil stellen, en daarvoor pleit in zijn hoofdstuk in het handboek van kritische positieve psychologie. Het eerste concept dat hij ter discussie wil stellen is de groeimindset. Hij vraagt zich af hoe het kan dat er hele intelligente mensen te vinden zijn op prestigieuze universiteiten die toch een statische mindset hebben. Immers, zo redeneert hij, als een groeimindset de sleutel is tot succes, dan zouden mensen met een statische mindset nooit op dat niveau terecht hebben kunnen komen. ...continue reading "Waarom zijn er sowieso mensen met een statische mindset die de top bereiken?"

2

Ik heb op dit blog al een aantal keer geschreven over het nieuwe handboek over positieve psychologie, zie bijvoorbeeld hier. Brown schrijft in hoofdstuk 12 van het Handbook of Critical Positive Psychology adviezen voor studenten die een studie volgen in positieve psychologie (Master of Applied Positive Psychology). Hij schrijft hierin een aantal aanbevelingen en waarschuwingen. ...continue reading "Waarschuwing voor studenten positieve psychologie"

Hoewel de meeste mensen die onze nieuwsbrieven en boeken volgen al lange tijd weten dat onze aanpak progressiegericht werken heet, krijgen we zo nu en dan nog wel eens de vraag van iemand die ons niet zo nauw heeft gevolgd: ‘wat is het verschil tussen oplossingsgericht werken en progressiegericht werken?’ ...continue reading "Wat is het verschil tussen progressiegericht werken en oplossingsgericht werken?"

In dit artikel schreef ik over groeimindsetculturen, die vooral in Oost-Azië gezien worden. Hoe mensen reageren op feedback wordt onder andere beïnvloed door de cultuur waarin ze opgroeien. De invloed van feedback op de motivatie van een individu wordt gemedieerd door hun perceptie van zichzelf, die op zijn beurt wordt beïnvloed door de culturele context (Hohjin Im, University of Washington). ...continue reading "Feedback aanpassen aan ‘ras’?"

Herinner jij je de gesprekken die je wel eens hebt gevoerd waarmee je echt verder kwam? Van die gesprekken waarin je je op nieuwe ideeën kwam, waarin je vooruitkwam met wat je belangrijk of interessant vond?

Deze preview van Progressiegesprekken verschijnt vandaag op managementboek.nl

 

Voor veel positieve psychologie interventies is het bewijs dat ze werken zwak of niet bestaand (Routledge Handbook of Critical Positive Psychology) , vanwege kleine steelproefomvang, het gebrek aan statistische significantie en replicatieproblemen (zie ook bijvoorbeeld hier en hier). Hoe zit dat met de Hoop interventies? ...continue reading "Hoop en welbevinden"

2

Er zijn verschillende manieren waarop mensen kunnen omgaan met negatieve emoties. Wat zijn de effecten van die verschillende manieren op het functioneren van mensen? Dat is in in twee experimentele onderzoeken van Roth et al bestudeerd. In dit artikel vat ik de onderzoeksresultaten ervan samen. ...continue reading "Geïntegreerde regulatie van negatieve emoties"

In drie trainingen en kennismakingsworkshops de afgelopen week begonnen deelnemers over hun dertien jarige zoon of dochter. Ze gebruikten zinnen zoals 'niet in beweging te krijgen', 'niet mee te praten' en 'komt niks uit' om het gedrag van hun tieners mee te beschrijven. En ze waren zelf gefrustreerd omdat ze niet voelden dat ze tot hun kind doordrongen. ...continue reading "Hoe motiveer ik mijn 13 jarige zoon?"