Hierbij nog enkele linkjes die aansluiten bij het tweede dagdeel:

 1. via deze link kun je meer te weten komen over het progressieprincipe
 2. hier vind je de filmpjes van Carol Dweck: Carol Dweck: The Learning Mindset en Het onderzoek van Carol Dweck
 3. Lees deze artikelen: hoe behoud je je progressiefocus in niet-progressiegerichte contexten?  Progressie boeken met een negatieve collega  maslow en de psychologische basisbehoeften
 4. In dit boekje vind je progressiegerichte interventies die je kunt gebruiken in teams, individuele gesprekken en voor jezelf en in dit boek vind je meer theorie
 5. Via deze link vind je informatie over progressiegerichte feedback

Hieronder vind je zes suggesties die aansluiten bij de eerste trainingssessie. Wil je er drie kiezen om te doen ter voorbereiding op de volgende sessie?

 1. Via deze link kun je Podcasts over progressiegericht werken vinden. Kies er 1 of 2 om te beluisteren
 2. Via deze link zie je artikelen over autonomieondersteuning in gespreksvoering en via deze link vind je artikelen over progressiegerichte feedback. Kies er een paar die je nieuwsgierig maken en lees die.
 3. Via deze linkjes kun je meer kennis verwerven over progressiegericht helpenprogressiegericht sturen en vier progressiegerichte rollen in gespreksvoering. Lees deze artikelen en bereid de komende weken voor welke rol je inneemt in een gesprek: een helpende of een sturende rol
 4. Bereid een gesprek voor dat je binnenkort wilt gaan voeren (dit hoeft geen lastige situatie te zijn, het mag net zo goed een gesprek zijn waar je niet tegenop ziet maar waarin je wel graag de progressiegerichte technieken wilt uitproberen). Gebruik dit modelletje om te bepalen of je een gesprek helpend of sturend wil gaan starten en lees, als je dat boek hebt, hoofdstuk 7 in het boek Progressiegesprekken (bewust kiezen voor je rol).
 5. Leg even contact met iemand in de groep die deze training ook volgt. De bedoeling is dat jullie elkaar uitleg gaan geven over het onderwerp motivatie en de relatie met autonomie, verbondenheid en competentie. Een van jullie leest daartoe dit artikel en de andere leest dit en dit artikel voorafgaand aan jullie uitlegafspraak. Vertel elkaar vervolgens tijdens jullie uitlegafspraak wat er in jullie artikelen staat en reflecteer samen op wat het verband is tussen de drie artikelen.
 6. Bereid een stuurgesprek voor aan de hand van dit voorbereidingsformuliertje en oefen het met iemand anders die ook deze training volgt.

Beste deelnemer aan de training progressiegesprekken voor leidinggevenden,

Op 1 oktober start de training progressiegesprekken voor leidinggevenden waarvoor je je hebt ingeschreven. Deze pagina is alleen beschikbaar voor jullie groep en is bedoeld ter ondersteuning bij de training. Hieronder vind je een zes voorbereidingssuggesties, ter voorbereiding op 1 oktober. Zou je er drie willen kiezen die je aanspreken?

 1. Let de komende weken op welke kleine vooruitgang je boekt ten aanzien van iets dat belangrijk voor je is. Maak bijvoorbeeld drie keer per week een aantekening van die progressie. Neem je aantekeningen mee op 1 oktober.
 2. Bekijk dit filmpje over de groeimindset in organisaties
 3. Ga via deze link naar een overzichtje van Podcasts over progressiegericht werken en kies er eentje die je nieuwsgierig maakt en luister er naar.
 4. Let de komende weken in een aantal gesprekken op waaraan je kunt merken dat je gesprekspartner tevreden is over de interactie met jou. Maak eventueel een paar aantekeningen van waaraan je dit kunt merken en neem die mee op 1 oktober
 5. Luister naar deze podcast over de zelfdeterminatietheorie of lees dit artikel (de podcast is een ingesproken versie van dat artikel)
 6. Voer op deze site in het zoekvenster een zoekterm in, zoals bijvoorbeeld groeimindset, motivatie, progressiegericht sturen, autonomie, zeven stappen, cirkeltechniek, conflictinterventies, onderwijs. Kies 1 van de artikelen die er verschijnen dat je aanspreekt en neem dat artikel mee op 1 oktober

Hier vind je mijn Linkedin profiel

De boeken die aansluiten bij deze training, en die je eventueel via je eigen activiteitencode via index books kunt aanschaffen, vind je hier: Progressiegesprekken en 100 Progressiegerichte interventies