Beste allemaal,

Hieronder vind je zes suggesties die aansluiten bij wat we tijdens de eerste trainingssessie hebben behandeld. Wil je er drie kiezen die je aanspreken en die doen ter voorbereiding op de tweede sessie?

  1. Probeer de cirkeltechniek een keer uit in een werksituatie. Bedenk van tevoren even goed hoe je hem gaat gebruiken en noteer na reflecteer na afloop of en hoe het nuttig was.
  2. Bedenk welke onderdelen van de 7-stappenaanpak je eens wilt uitproberen in een gesprek. Maak een spiekbriefje tijdens dat gesprek.
  3. Achtergrondartikelen kun je hier vinden: 25 Progressiegerichte technieken (via een gratis registratie kun je ze allemaal lezen)
  4. Loop door Bijlage-Checklist progressiegerichte interventies-Ontwikkel je Mindset – Gwenda Schlundt Bodien met progressiegerichte interventies heen en kies er vijf die je aanspreken. Probeer die uit in je gesprekken de komende periode.
  5. Bedenk een klein groeimindsetexperiment voor jezelf, ten aanzien van een eenvoudige vaardigheid waar je beter in wilt worden (koken, sporten, om maar een paar voorbeelden te noemen) en doe dat experiment de komende maanden. Lees dit groeimindsetexperiment als voorbeeld hoe je zoiets kan aanpakken
  6. Focus de komende week eens in een paar van je gesprekken op het goed aansluiten op je gesprekspartner, door te luisteren en dan in de kernwoorden van je gesprekspartner samen te vatten wat die heeft gezegd. Lees dit artikel: Van oordeel naar onderzoek ter voorbereiding hierop.

De suggestie voor de buddy-koppels is deze: heb tussen nu en de volgende trainingssessie met elkaar contact (telefonisch, per mail, lunchen, wandelen et cetera) en wissel op dat moment uit welke techniek en welke principe uit de progressiegerichte dat we op dagdeel 1 aan de orde hadden jullie vooral interessant en bruikbaar lijkt. Vertel elkaar ook wat je misschien al hebt uitgeprobeerd of wat je nu als eerste wilt gaan uitproberen in je gesprekken.

Hier vind je de filmpjes:

Carol Dweck: the learning mindset
Het onderzoek van Carol Dweck

Over ons

Wij zijn Gwenda Schlundt Bodien en Coert Visser, ontwikkelaars van de progressiegerichte aanpak, auteurs en trainers.
Onze Linkedin profielen kun je hier vinden: Gwenda Schlundt Bodien en Coert Visser
Onze websites vind je hier: progressiegericht werken en progressiegericht werken

Over progressiegericht werken

Via deze linkjes kun je meer lezen over wat progressiegericht werken is:
1. wat is progressiegericht werken
2. wat is de progressiegerichte aanpak

Op deze site kun je je abonneren op de CPW nieuwsbrief (wekelijks, gratis)

Hier kun je boeken vinden over progressiegericht werken:

100 Progressiegerichte interventies
Handboek Progressiegericht coachen
Hersenvitaminen, meer succes met de groeimindsetmix
Leren en presteren, hoe word je beter?
Progressie door zelfcoaching (voor teams en individuen)
Progressiegericht werken
Progressiegesprekken
De psychologie van progressie
Creating Progress