Hier zijn jullie ideeën om de progressiegerichte aanpak te blijven benutten:

 • structuren blijven toepassen in gesprekken met collega’s, studenten, ouders en verzorgers
 • verwerken in studiedagen
 • verwerken tijdens overleggen, vergaderingen, bijv begeleidingsteam
 • verankeren als agendapunt, bijv gekaderd nuttigheidsvraag stellen
 • meer en structurele aandacht voor bereikte progressie
 • onderhouden van kennis en vaardigheden in eigen begeleidingsteam
 • blijven benutten door een dagafsluiting alleen met wat er die dag gelukt is
 • oefenen methodiek, maak 1 of 2 keuzes en wissel na een periode
 • buddy betrekken, sparren
 • collega’s/team:
 • intervisie begeleid intern of extern gericht op progressiegericht werken
 • vergaderingen: op de agenda
 • scholing: BT in 3 bijeenkomsten en opfriscursus jaarlijks
 • olievlek: afdeling O&K + DT

Beste allemaal, fijn om de draad weer opgepakt te hebben samen! Hieronder vinden jullie zes nieuwe suggesties. Zou je er weer drie willen doen ter voorbereiding op dag 4?

 1. Hou een progressiedagboekje bij de komende maand, lees dit artikel om te zien hoe je dat kunt aanpakken
 2. Bekijk een van de animaties die via deze link te vinden zijn
 3. Luister naar deze podcast Productief en creatief in moeilijke tijden
 4. Luister naar deze podcast 4 progressiegerichte rollen en let de komende weken op welke rol je inneemt op verschillende momenten in gesprekken die je voert
 5. Maak een (online) afspraak met iemand anders in onze groep en voer een gesprek aan de hand van de zeven stappen aanpak van progressiegericht helpen
 6. Lees dit artikel je eigen kwaliteit van motivatie verhogen en benut het om de komende weken je eigen kwaliteit van motivatie een klein beetje te verhogen
 

Hieronder vind je zes nieuwe suggesties. Zou je er weer drie willen doen ter voorbereiding op dag 3?

 1. Pak een boek over progressiegericht werken, bekijk de inhoudsopgave en kies 1 onderwerp dat je nu nieuwsgierig maakt om iets over te lezen.
 2. Oefen de komende periode met het gebruiken van positieve formuleringen (ipv negatieve). Kijk door het boekje 100 Progressiegerichte Interventies om op een paar ideeën te komen
 3. Ga via deze link naar een overzichtje van podcasts. Kies er eentje om naar te luisteren
 4. Bereid de komende weken 1x een gesprek voor door vooraf te bedenken welke progressiegerichte rol je wilt innemen in het gesprek. Benut dit schema om te bepalen welke rol van toepassing is in het gesprek dat je wilt gaan voeren. Luister eventueel ook naar de podcast over vier progressiegerichte rollen en naar de podcast over sturen en naar de podcast over helpen.
 5. Volg deze link om je te verdiepen in de groeimindset. Kies twee posts om te lezen of naar te luisteren. Reflecteer na afloop wat er bruikbaar voor je is en hoe je dat wat je bruikbaar vindt wil gaan benutten.
 6. Ga wandelen met je buddy en bespreek een progressiegericht thema dat jullie momenteel boeit.

Hieronder vinden jullie zes suggesties. Zou je er drie willen kiezen om te doen ter voorbereiding op de tweede dag?

 1. Let de komende weken tijdens je gesprekken eens vooral op dat je aansluit bij het perspectief van je gesprekspartner. Reflecteer na elk gesprek wat het opleverde dat je zo goed aansloot. Lees ter ondersteuning dit artikel.
 2. Lees in het boek Progressiegesprekken hoofdstuk 7 en 8. Maak een notitie van wat de kern is van die twee hoofdstukken. Neem je notitie mee naar dag 2.
 3. Leg contact met een andere deelnemer in onze trainingsgroep. Maak een afspraak om samen te gaan lunchen of wandelen. De ene persoon luistert voorafgaand aan jullie afspraak naar deze podcast en de andere persoon leest dit artikel. Leg elkaar uit wat jullie beiden hebben gehoord/gelezen en voer een gesprek over jullie eigen progressie ten aanzien van iets dat belangrijk voor je is.
 4. Luister naar deze podcast en lees een paar artikelen die verschijnen als je op deze link klikt. Kies na afloop 1 dingetje dat je zelf wilt gaan doen om je eigen groeimindset te ontwikkelen.
 5. Lees dit artikel autonomie binnen kaders en luister naar deze podcast progressiegericht sturen. Bereid een gesprek dat je de komende periode wilt voeren voor met de stuurinterventies die je via dit documentje kunt downloaden en probeer het uit. voorbereiding-van-een-stuurgesprek-1
 6. Schrijf voor jezelf eens op wat de zeven stappen zijn en hoe die zeven stappen met elkaar samenhangen. Wat is de logica van de volgorde van de zeven stappen? Lees, ter voorbereiding op je notitie, over de zeven stappen in hoofdstuk 7 van het boek Progressiegesprekken of luister naar deze podcast.

Hier is de video Animatie Carol Dweck

Beste allemaal,

Op 23 januari 2020 start de training progressiegericht werken waaraan je deelneemt. Deze internetpagina is bedoeld ter ondersteuning bij de training. Hierop komen artikelen, video’s en podcasts te staan.

 

Hieronder vind je drie suggesties ter voorbereiding op de eerste trainingsdag. Zou je er een willen kiezen die je aanspreekt?

 1. Luister naar deze podcast en bedenk na afloop welke progressie jij de afgelopen periode hebt bereikt ten aanzien van iets dat belangrijk voor je is
 2. Kies op deze site een artikel om te lezen (je kunt in het zoekvenster een term invoeren, zoals motivatie, mindset, onderwijs et cetera) 
 3. Schrijf in een paar alinea’s op wat je vooral aanspreekt in de progressiegerichte aanpak en hoe je die al benut
 

Zou je daarnaast (liefst voor 16 januari 2020) je antwoord willen mailen mailto:info@progressiegerichtwerken.com op de volgende vraag: waaraan zou je in je dagelijkse werk merken dat de training je iets heeft opgeleverd?