Hieronder vinden jullie opnieuw zes suggesties. Deze zijn bedoeld ter voorbereiding op dag 4. Wil je er drie kiezen om te doen?

 1. Test je kennis over progressiegericht werken door een quizje te doen.
 2. Let de komende weken eens op welke dingen er wel naar je tevredenheid lopen in je leven. Bedenk een manier om die dingen ergens vast te houden, bijvoorbeeld door ze op te schrijven of ze in te spreken in je telefoon. Kijk vlak voor dag 4 van de training eens naar alles wat je hebt verzameld in de loop der weken. Luister eventueel naar deze podcast monitoren van progressie voor de achtergrond van deze suggestie.
 3. Blader door de inhoudsopgave van je boeken over progressiegericht werken. Kies een paar begrippen die je daarin ziet staan uit om aan je zelf uit te leggen. Maak hierbij enkele notities. Vergelijk deze notities vervolgens met wat er in het boek uitgelegd wordt.
 4. Geef als experimentje eens in een aantal gesprekken de komende tijd eens bewust procescomplimenten aan je gesprekspartner. Luister naar deze podcast over effectief complimenteren ter voorbereiding op je experiment.
 5. Bereid een uitdagend gesprek dat je moet voeren samen met een collega of kennis voor. Maak daarbij gebruik van rolwisselingen.  
 6. Lees in het boek Progressiegesprekken een hoofdstuk dat je nog niet gelezen hebt. Vertel je buddy in een email of telefoongesprek of wandeling wat je met name aansprak in wat je las en vertel hoe je dat kunt benutten.

Hier zijn de filmpjes:

Hieronder vinden jullie zes nieuwe suggesties. Zou je er weer drie willen kiezen die je aanspreken en die willen doen ter voorbereiding op de derde trainingsdag?

 • Suggestie 1. Lees de hoofdstukken 4 en 5 in het Handboek Progressiegericht Coachen en maak aantekeningen over wat je interessant vindt en wat bruikbaar voor je lijkt terwijl je leest.
 • Suggestie 2. Lees in het boek Progressiegesprekken hoofdstuk 8 en lees de volgende artikelen: motivatie, beoordelen en belonen, OR en MT komen tot overeenstemming, denken aan geld tijdens je werk Bespreek met iemand hoe je de dingen die je daar leest zou kunnen benutten om een eerste kleine stap te zetten in je eigen werkcontext
 • Suggestie 3. Vul de Progressiegerichte Teamreflectie in/aan voor een team waarmee je progressie wilt boeken. Hier vind je het documentje:
 • Suggestie 4. Spreek met iemand in je omgeving of met je buddy af om een progressiewandeling te maken. Bespreek tijdens die wandeling 1) welke progressie je de afgelopen periode hebt bereikt in iets dat je belangrijk voor je is en 2) welke progressie je de komende periode wilt bereiken ten aanzien van dat onderwerp. Die wandeling hoeft niet heel lang te duren, 20 minuten wandelen is al genoeg.
 • Suggestie 5. Lees het artikel Progressiegericht sturen. Noteer wat dit tot een autonomie-ondersteunende stuuraanpak maakt.
 • Suggestie 6. Schrijf voor jezelf op hoe progressiegericht nee zeggen werkt. Lees daarna dit artikel. Maak na afloop enkele notities over wat je vooral bruikbaar vond.

Hieronder vinden jullie zes suggesties. Zou je er drie willen kiezen die je aanspreken en die willen doen ter voorbereiding op de tweede trainingsdag?

Buddy-koppels: de bedoeling is om tussen de trainingsdagen contact te hebben met je buddy. Tijdens die afspraak kun je elkaar helpen door stukjes te oefenen, te reflecteren op wat je aan het proberen bent om toe te passen in je gesprekken en elkaar uitleg te geven over wat jullie beiden hebben gelezen/beluisterd.

Beste deelnemers aan de training progressiegericht leidinggeven,

Op 10 oktober start de training progressiegericht coachen waaraan je deelneemt. Wij zijn Coert Visser en Gwenda Schlundt Bodien en wij verzorgen de training voor jullie.

Deze internetpagina

Deze internetpagina is alleen voor jullie groep en hierop zetten wij lees-, luister-, doe- en kijksuggesties ter ondersteuning van de trainingsdagen.

Voorbereidingssuggestie

Ter voorbereiding op de eerste dag vind je hier drie suggesties. Zou je er eentje willen kiezen die je aanspreekt?

 1. Voer op onze twee sites in het zoekvenster een zoekterm in (motivatie, coachen, groeimindset, onderwijs, progressie et cetera) en lees op elke site 1 artikel dat je interessant lijkt. Neem die artikelen mee op 10 oktober. De sites kun je hier vinden: Coert’s site en Gwenda’s site
 2. Loop door de inhoudsopgave van het boek Progressiegesprekken en het Handboek Progressiegericht Coachen, selecteer twee stukjes die je nieuwsgierig maken en lees die stukjes.
 3. Let de komende week aan het einde van elke dag op welke (kleine) progressie je die dag hebt geboekt ten aanzien van iets dat belangrijk voor je is. Maak een notitie van die (kleine) progressie en neem je aantekeningen mee op 10 oktober.

Centrum Progressiegericht Werken