Hieronder vind je zes nieuwe suggesties, zou je er weer drie willen kiezen ter voorbereiding op het laatste dagdeel? Dat vindt plaats op 10 december van 13.00-16.00 uur.

 1. Bedenk wat progressiegericht nee-zeggen inhoudt en waarom het goed werkt. Lees daarna dit artikel.
 2. Gebruik in een teamoverleg de cirkeltechniek de komende weken een keertje. Kies een thema, laat teamleden op Post-its opschrijven wat er in de binnencirkel kan (dit gaat al goed, dit is al bereikt) en bedenk daarna een beperkt aantal dingen die in de buitencirkel horen (dit willen we verder bereiken en verbeteren). Laat teamleden een kleine stap vooruit bedenken om 1 van de dingen in de buitencirkel naar de binnencirkel te kunnen verplaatsen.
 3. Lees dit artikel over de 7-stappenaanpak. Bedenk in welke situatie je hier eens mee zou kunnen experimenteren.  
 4. Luister naar deze podcast je eigen groeimindset ontwikkelen.
 5. Lees dit artikel over organisatiemindsets. Welke aspecten van een groeimindsetcultuur herken je al in je eigen organisatie? Welke zou je graag nog willen zien toenemen?
 6. Lees in het boek Progressiegesprekken hoofdstuk 8 en voer een jaargesprek aan de hand van het formulier dat je in dat hoofdstuk vindt.

Via deze link vind je een paar vragen, zou je deze even willen beantwoorden? Wij benutten jullie antwoorden dan in onze voorbereiding op de tweede sessie.

Hieronder vind je 6 suggesties die aansluiten bij de eerste trainingssessie en die bedoeld zijn ter voorbereiding op sessie 2. Zou je er 3 willen kiezen om te doen?

 1. Zoek in de inhoudsopgave van Handboek Progressiegericht Coachen een onderwerp om iets over te lezen. Maak aantekeningen tijdens het lezen over wat voor jou bruikbaar lijkt.
 2. Lees het artikel Progressiegericht sturen. Noteer wat dit tot een autonomie-ondersteunende stuuraanpak maakt.
 3. Lees 25 Progressiegerichte technieken. Welke technieken kende je al wel en welke nog niet? Welke zou je graag uitproberen?
 4. Luister naar deze podcast over progressiegericht sturen.
 5. Lees in het boek Progressiegesprekken hoofdstuk 7 en 8.
 6. Bereid een stuurgesprek voor aan de hand van het voorbereidingsformuliertje dat je hieronder kunt downloaden en benut je voorbereiding in een gesprek dat je de komende weken wilt gaan voeren.

Beste deelnemers aan de training progressiegericht leidinggeven,

Op 4 november start de training progressiegericht leidinggeven waaraan je deelneemt. Wij zijn Gwenda Schlundt Bodien en Coert Visser en wij verzorgen de training voor jullie.

Deze internetpagina

Deze internetpagina is alleen voor jullie groep en hierop zetten wij lees-, doe-, luister en kijksuggesties ter ondersteuning bij de training.

Voorbereidingssuggestie

Ter voorbereiding op de eerste dag vind je hier drie suggesties. Zou je er eentje willen kiezen die je aanspreekt?

 1. Voer op onze twee sites in het zoekvenster een zoekterm in (motivatie, leidinggeven, groeimindset, progressie et cetera) en lees op elke site 1 artikel dat je interessant lijkt. Neem die artikelen mee op 4 november. De sites kun je hier vinden: Coert’s site en Gwenda’s site
 2. Let de komende weken aan het einde van elke dag op welke (kleine) progressie je die dag hebt geboekt ten aanzien van iets dat belangrijk voor je is. Maak een notitie van die (kleine) progressie en neem je aantekeningen mee op 4 november.
 3. Reflecteer de komende weken na afloop van een paar gesprekken die naar je tevredenheid verliepen op wat er goed werkte in die gesprekken. Maak een paar aantekeningen van wat er goed werkte en neem die mee op 4 november.

Centrum Progressiegericht Werken