Beste allemaal,

Hieronder vinden jullie zes suggesties ter ondersteuning bij de training waaraan je deelneemt. Zou je er drie willen kiezen die je aanspreken en die willen doen ter voorbereiding op de tweede sessie?

 1. Lees 3 Tips om als leraar zelf het voorbeeld te geven van een groeimindset (met video)
 2. Luister naar deze podcast over drie samenhangende groeimindset interventies of lees dit artikel dat daarover gaat
 3. Lees iets over enkele begrippen die belangrijk zijn in progressiegericht werken zoals de negativiteitsbiaseerst aansluiten dan doorschakelen, het reciprociteitsprincipede groeimindset, het progressieprincipe, de psychologische basisbehoeften en het motivatiecontinuüm.
 4. Verdiep je in de achtergronden van progressiegericht sturen, door dit artikel te lezen autonomie binnen kaders en deze podcast te beluisteren en in het boek Progressiegesprekken hoofdstuk 3, 5 en 7 te lezen
 5. Lees iets over progressiegerichte technieken zoals startoefeningetjes, de cirkeltechniekprogressiegericht sturendeliberate practice, en het 7-stappenmodel.
 6. Hou een progressiedagboek bij, en benut daarbij de informatie die je hier kunt vinden: 50 Progressievragen

Filmpjes:

 1. Animatie Carol Dweck
 2. Animatie motivatie en sturen

Beste deelnemers aan de training progressiegericht coachen,

Wij (Gwenda Schlundt Bodien en Coert Visser) verheugen ons erop jullie binnenkort te ontmoeten voor de eerste sessie van de training progressiegericht coachen.

Deze internetpagina

Deze internetpagina is alleen bedoeld voor jullie groep en dient ter ondersteuning bij de training. Op deze pagina komen artikelen, podcasts, filmpjes en suggesties te staan.

Wat kun je lezen?

Ben je nog niet zo bekend met progressiegericht werken? Dan is onze suggestie om even te grasduinen op de volgende twee websites en enkele artikelen die je met name aanspreken te lezen.

Wat kun je doen ter voorbereiding?

Als je je wilt voorbereiden op de eerste sessie dan vind je hieronder drie suggesties. Zou je er eentje uit willen kiezen en die willen doen?

 1. Voer op onze twee sites in het zoekvenster een zoekterm in (zeven stappen, motivatie, progressie, groeimindset) en lees op elke site 1 artikel dat je interessant lijkt. Neem die artikelen mee op de eerste sessie. De sites kun je hier vinden: Coert’s site en Gwenda’s site
 2. Bij Rob Hermans zijn boeken over progressiegericht werken beschikbaar. Blader eens door de inhoudsopgave van een van de boeken en lees een stukje dat je nieuwsgierig maakt.
 3. Let de komende weken aan het einde van elke dag op welke (kleine) progressie je die dag hebt geboekt ten aanzien van iets dat belangrijk voor je is. Maak een notitie van die (kleine) progressie.

Centrum Progressiegericht Werken