Beste allemaal,
Hieronder vinden jullie zes nieuwe suggesties die aansluiten bij de derde sessie. Zou je er drie willen kiezen om te doen ter voorbereiding op de laatste sessie?

 1. Maak een online afspraak met jullie trainingsgroepje en doe zelf progressiegerichte intervisie, zoals in je handout van sessie 3 staat. Kies even 1 persoon die als procesbegeleider optreedt en zorgt dat de vaart erin blijft en de structuur gevolgd wordt. Lees dit artikel ter voorbereiding.
 2. Luister naar deze podcast progressie monitoren en bedenk na afloop wat er bruikbaar is voor je
 3. Lees dit artikel de rol van structuur in online onderwijs en bedenk na afloop hoe je nu al structuur aanbrengt in je online onderwijs en hoe je dat nog iets meer zou kunnen gaan doen
 4. Lees het boekje De Cirkeltechniek en probeer de cirkeltechniek een keer uit (voor jezelf of in de les of in een gesprek met een student)
 5. Lees dit artikel progressiegerichte begeleiding studentbegeleidingssessie en benut wat je daarin lees in een begeleidingssessie die je binnenkort hebt met studenten
 6. Lees dit artikel kiezen voor goed onderwijs en voor de groeimindset
 

Hieronder staan zes nieuwe suggesties die aansluiten bij de sessie van 30 juni. Zou je er drie willen kiezen om te doen ter voorbereiding op de derde sessie, die na de zomer plaats zal vinden via Teams?

 1. Lees 5 principes van progressiegericht sturen
 2. Luister naar deze podcast over groeimindset interventies
 3. Lees De CPW 7-stappenaanpak en 3 progressiegerichte pijlers
 4. Bekijk deze animatie over de zeven stappen aanpak van progressiegericht helpen
 5. Zoek een artikel over autonomie-ondersteuning uit om te lezen.
 6. Luister naar deze podcast over je eigen groeimindset ontwikkelen
 

Beste allemaal,

We vonden het leuk met jullie te hebben gewerkt gisteren. Hieronder vind je zes suggesties die aansluiten bij de training. Zou je er twee of drie willen kiezen om te doen ter voorbereiding op 30 juni?

 1. Bekijk één van deze animaties en als je die hebt bekeken beantwoord dan voor jezelf de volgende vraag: wat was er met name interessant en bruikbaar voor me?
 2. Let de komende weken op waaraan je kunt merken dat je gesprekspartner tevreden is over het gesprek met jou. Wat werkt er goed op die momenten? Maak evt even wat aantekeningen daarvan en neem ze mee op 30 juni
 3. Tijdens de training hebben we de cirkeltechniek behandeld. Probeer de cirkeltechniek een keer uit in een gesprek met een student.
 4. Lees meer over progressiegericht sturen en probeer de techniek een keer uit met een student die ergens aan moet gaan voldoen.
 5. Lees iets over enkele begrippen die belangrijk zijn in progressiegericht werken zoals mindset, de negativiteitsbias, het progressieprincipe en  psychologische basisbehoeften.
 6. Lees dit artikel over motiverend online onderwijs en bedenk na afloop of er iets bruikbaar is voor in je eigen online lessen
 

Beste deelnemers aan de training progressiegericht coachen,
Wij (Gwenda Schlundt Bodien en Coert Visser) verheugen ons erop jullie binnenkort te ontmoeten voor de eerste sessie van de training progressiegericht coachen. 

Deze internetpagina

Deze internetpagina is alleen bedoeld voor jullie groep en dient ter ondersteuning bij de training. Op deze pagina komen artikelen, podcasts, filmpjes en suggesties te staan.

Wat kun je lezen?

Ben je nog niet zo bekend met progressiegericht werken? Dan is onze suggestie om even te grasduinen op de volgende twee websites en enkele artikelen die je met name aanspreken te lezen.

Wat kun je doen ter voorbereiding?

Als je je wilt voorbereiden op de eerste sessie dan vind je hieronder drie suggesties. Zou je er eentje uit willen kiezen en die willen doen?

 1. Voer op onze twee sites in het zoekvenster een zoekterm in (motivatie, coachen, groeimindset, onderwijs, progressie et cetera) en lees op elke site 1 artikel dat je interessant lijkt. De sites kun je hier vinden: Coert’s site en Gwenda’s site
 2. Let de komende weken aan het einde van elke dag op welke (kleine) progressie je die dag hebt geboekt ten aanzien van iets dat belangrijk voor je is. Maak een notitie van die (kleine) progressie en neem je aantekeningen mee op 15 juni.
 3. Let de komende weken eens op waaraan je kunt merken dat je gesprekspartner tevreden is over de interactie met jou. Maak een paar notities waaraan je dat kunt merken en neem die mee op 15 juni.

Centrum Progressiegericht Werken